Comunicare

Soluții de reducere a risipei alimentare prezentate la Poli BioFest 2024

Poli BioFest este festivalul dedicat tehnologiilor de protecție a mediului și inovațiilor din domeniul sustenabilității organizat de Universitatea Politehnică din București. Eutron a participat la cea de-a treia ediție a evenimentului care s-a desfășurat între 28 și 30 martie. 

Un festival dedicat sustenabilității

Timp de 3 zile, Politehnica București, cel mai mare campus universitar din România, și-a deschis porțile prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice pentru BioFest. Evenimentul a reunit un spectru larg de participanți și a adus în prim-plan cele mai recente tehnologii și soluții inovatoare pentru protecția mediului și pentru dezvoltarea sustenabilității alimentare.

Printre alte teme, evenimentul a inclus discuții despre siguranța și controlul alimentar în contextul crizei alimentare care se profilează la nivel global, dar și al recent adoptatei Legi împotriva risipei alimentare, teme importante și relevante pentru misiunea Eutron de a oferi soluții tehnologice pentru sustenabilitate. 

Sustenabilitate alimentară - acasă și pentru afaceri

În zona de expoziție Eutron a prezentate soluții de compostare  care pot ajuta la reducerea risipei atât acasă, cât și pentru afaceri.

Composterul casnic Reencle oferă o soluție excelentă pentru gospodarii, procesând până la 1kg de resturi alimentare în doar 24 de ore și fără să necesite consumabile.

Pentru afaceri gama Green Good de la Oklin, cu diferite dispozitive distribuite de Eutron, oferă soluții pentru afaceri precum restaurante, școli sau supermarketuri. Dispozitivele Green Good por procesa de la 10 kg la 1350 kg pe zi, în funcție de nevoile fiecărui business.

Toate composterele transformă resturile alimentare în compost ce poate fi folosit ca fertilizator natural și reduc emisiile de gaze și mirosurile neplăcute atat de comune în cazul unui proces de descompunere în aer liber.

Vrei sa afli mai multe despre cum poți composta acasă sau pentru afacerea ta? Descoperă toate echipamentele de compostare comercializate de Eutron și contacteaza-ne pentru o oferta personalizată. 

 

Soluții de reducere a risipei alimentare prezentate la Poli BioFest 2024