Comunicare

Revista BIZ a publicat un interviu cu Dan Țone, CEO Eutron despre composterul GG Oklin

"Când 5 milioane de tone de alimente ajung anual la gunoi în România, o soluție care să le transforme în compost ce poate valorificat ca îngrășământ pentru agricultură devine un business cu potențial. Este motivul pentru care Eutron aduce pe piața locală compostere tot mai eficiente, spune Dan Țone, CEO al companiei."

 

 

Dan Țone, CEO Eutron a răspuns la întrebările legate de compostere și de necesitatea acestora, dar a povestit și despre cum a ajuns să fie interesat de furnizarea acestor soluții pe piața românească:
'[...] ”Decizia am luat-o în 2010, când am vizitat o stație de sortare deșeuri menajere și o groapă de gunoi din România. Două au fost motivele care m-au determinat să mă documentez asupra soluțiilor de eliminare și tratare a deșeurilor alimentare.
Primul a fost cel legat de condițiile de muncă extreme în care lucrează oamenii într-o stație de sortare și care le pun sănătatea în pericol. Al doilea ține de poluarea creată de aruncarea deșeurilor alimentare în groapă și scurgerea lichidului rezultat în pământ și în pânza freatică”, a declarat Dan Țone pentru Capital. Pânza freatică este un ansamblu de râuri subterane la diverse adâncimi prin care circulă apa. Aceasta ajunge în fântâni, iar din fântâni (care sunt de fapt acumulări de apă din pânza freatică), apa ajunge în casele oamenilor. Altfel spus, ne cam otrăvim singuri! De altfel, un studiu recent ne spune că peste 80% din români afirmă că aruncă mâncare.'
Citiți articolul aici: https://www.revistabiz.ro/business-din-compost-aparatele-care-transforma-alimentele-aruncate-la-gunoi-in-ingrasamant-pentru-agricultura/
Revista BIZ a publicat un interviu cu Dan Țone, CEO Eutron despre composterul GG Oklin