Comunicare

Întrebări&Răspunsuri despre composterul Oklin - partea I

  1. Ce sunt Composterele Green Good?

Composterele imită procesul natural de compostare, iar microorganismele folosite de acestea sunt capabile să reducă procesul de compostare de 6-8 săptămâni la 24 de ore.

Composterele GreenGood transformă deșeurile alimentare în compost în numai 24 de ore cu ajutorul unui amestec patentat de microorganisme - Acidulo. Compostul rezultat este un compost imatur, bogat în nutrienți, care poate fi utilizat în aplicații horticole (ex: grădini, ferme, terenuri) amestecat cu sol. În unele țări, este deja posibilă vânzarea compostul pe piață.

  1. Ce beneficii aduc composterele Green Good afacerilor?

Reducere a cantității de deșeuri

Aparatele pot reduce deșeurile organice cu până la 90%, 100 kg de deșeuri alimentare rezultând în 10 kg de compost în urma procesării.

Eliminarea costurilor de colectare a deșeurilor

Aparatele Green Good transformă deșeurile alimentare într-un produs utilizabil. Este o metodă de prevenire a deșeurilor. Utilizatorii nu trebuie să aibă un contract semnat cu niciun colector de deșeuri alimentare. Compostul este utilizat fie la nivel local, fie poate fi donat (conform legislației locale).

Devierea deșeurilor alimentare

Cercetările au arătat că deșeurile alimentare depozitate la groapa de gunoi creează gaz metan, un gaz cu efect de seră de 23 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon și o contribuție directă la încălzirea globală. Prin transformarea deșeurilor alimentare în compost, un produs final reutilizabil, s-ar putea reduce stresul asupra mediului. De asemenea, comunitățile locale ar putea beneficia de pe urma acestui proces, iar producția de gaze cu efect de seră a organizației poate fi redusă.

Responsabilitate socială corporativă

Publicul așteaptă de la companii ca acestea să se implice în inițiative ce aduc beneficii mediului. Composterele Green Good sunt ideale pentru ca întreprinderile care generează deșeuri alimentare să poată reduce contribuția lor la depozitul de deșeuri prin transformarea acestora în compost.

Întrebări&Răspunsuri despre composterul Oklin - partea I