Comunicare

Elevii au învățat despre compostare cu Eutron în “Săptămâna Altfel”

"Săptămâna Altfel" este o inițiativă desfășurată în școlile din România, care a fost introdusă în sistemul de învățământ încă din anul 2010. Scopul ei este să ofere o alternativă la programul școlar tradițional, oferind elevilor și profesorilor posibilitatea de a organiza activități educaționale și recreative în afara cursurilor obișnuite.

"Săptămâna Altfel" urmărește să le ofere oportunitatea pentru dezvoltarea abilităților și intereselor elevilor în afara materiilor tradiționale, precum și promovarea activităților nonformale și experiențiale.

Anul acesta, echipa Eutron a făcut parte din “Săptămâna Altfel” în cadrul a trei instituții educaționale: Școala IH Rădulescu din București, Școala Gimnazială Regele Mihai I și Școala „Constantin Stere” din Bucov.

 

Echipa Eutron le-a vorbit copiilor despre importanța reducerii risipei alimentare prezentându-le, în acest context, compostarea deșeurilor organice. Participanții au învățat despre ce înseamnă risipa alimentară și cum poate fi evitată, de ce este importantă colectarea separată a deșeurilor, precum și care sunt procesele biologice și mecanice care fac posibila compostarea. 

Transformarea deșeurilor alimentare în compost e simplă pentru întreaga familie cu Reencle

În acest context, atat copii, dar și părinții și cadrele didactice implicate au aflat despre Reencle - un composter ușor de integrat în orice bucătărie. Pot pune în el resturile de mâncare care altfel ar fi aruncate la gunoi. În loc să fie aruncate și să se descompună în aer liber generând gaze si mirosuri, Reencle le transformă în compost, un fertilizator natural care poate fi folosit pentru a hrăni plantele din grădină sau cele în ghiveci. Astfel, nu doar că nu se irosește mâncarea, dar și plantele devin mai sănătoase și mai frumoase. În plus, Reencle este ușor de folosit de toată familia, deci pot lucra împreună pentru a reduce risipa de alimente și a face ceva bun pentru mediul înconjurător!

Composterul casnic Reencle - scapă de deșeurile alimentare în 24h

Compostarea nu e doar pentru acasă, ci și pentru afaceri

Pe langa Reencle, Eutron a prezentat și avantajele composterelor industriale din gama Green Good de la Oklin. Astfel, elevii au putut vedea cum aceeași metoda de reducere a risipei alimentare, compostarea, este și la indemana acelor afaceri și instituții care generează deșeuri alimentare cum ar fi restaurante, cafenele și chiar școala în care studiază, dacă aceasta are o cantină.

Composterul - o soluție sustenabilă oferită de Eutron

Pentru a putea composta cu succes, clienții industriali au nevoie de soluții adaptate nevoilor lor. De aceea Eutron oferă întreaga gamă de compostere Oklin, cu capacități de la 25 până la 1350 kg pe zi.

Pentru mai multe detalii despre composterele oferite de Eutron vizitează https://eutron.ro/compostere-reciclare-transformare-deseuri-alimentare-compostare/

 

Elevii au învățat despre compostare cu Eutron în “Săptămâna Altfel”