Comunicare

Checklist pentru prevenirea pierderilor în retail în sezonul sărbătorilor de iarnă 2021 - partea I

Perioada sărbătorilor de iarnă este cel mai aglomerat sezon de cumpărături al anului, ceea ce de cele mai multe ori înseamnă și cele mai mari pierderi pentru retail, datorate furtului.

Un raport recent emis de Federația Națională de Retail (NRF) a constatat că 57% dintre comercianții cu amănuntul intervievați au declarat că nivelul de criminalitate organizată din industria de retail (ORC) a crescut ca urmare a pandemiei COVID-19, în timp ce alți 50% au spus același lucru despre furtul din magazine. Între timp, fraudele comise de angajați, fraudele asociate comerțului electronic și cu retururile vor crește, pe măsură ce presiunile economice vor fi resimțite din ce în ce mai mult de pun în finanțele lucrătorilor, după cum a raportat revista Loss Prevention.

În total, pierderile înregistrate îi costă pe comercianții din SUA și Europa 60 de miliarde de dolari în fiecare an, iar pe australieni, circa 3.3 miliarde de dolari. Retailerii din LATAM, pe de altă parte, sunt din ce în ce mai mult ținta atacurilor online. Așadar, nu este deloc surprinzător faptul că mai mult de jumătate dintre retaileri (52,8%) au declarat că plănuiesc să dedice mai multe resurse tehnologice pentru combaterea criminalității organizate din retail în acest an, iar 50% au spus, de asemenea, că plănuiesc să aloce un buget suplimentar pentru resursele de prevenire a pierderilor în general.

Vestea bună este că retailerii pot urma mai mulți pași și au la dispoziție soluții pe care să le ia în considerare în implementarea unei strategii pentru prevenirea pierderilor, atenuarea furtului și a riscurilor asociate în acest sezon de sărbători.

Pasul 1. Identificați traficul și tiparele pierderilor

Înțelegerea modului în care cumpărătorii se deplasează în și prin locațiile dvs. este la fel de importantă precum și modul în care ies din magazine și este o componentă cheie a prevenirii pierderilor. Același lucru este valabil și pentru identificarea tiparelor pierderilor. Dacă organizația dvs. nu folosește în prezent analiza de trafic al clienților pentru a identifica aceste modele, este momentul să luați în considerare acest tip de sistem.

  • Căutați puncte de intrare și ieșire cu volum mare, unde inculpații se pot ascunde într-o mulțime.
  • Examinați sistemele de securitate și filmările CCTV pentru a identifica intrările și ieșirile care nu beneficiază de acoperire completă.
  • Luați în considerare trecerea la soluții video care pot detecta actele de furt, persoanele de interes și momentele de formare a grupurilor mari de persoane/aglomerației.
  • Examinați tehnologiile care pot avea un impact pe termen lung asupra reducerii pierderilor în cadrul organizației.
Checklist pentru prevenirea pierderilor în retail în sezonul sărbătorilor de iarnă 2021 - partea I