Comunicare

Ce măsuri pot lua companiile și instituțiile publice pentru a preveni răspândirea COVID19? - partea I

Trăim o nouă realitate. Una în care masca este obligatorie fie că suntem pe stradă, în hypermarket sau la birou, în care distanțarea socială este pe buzele tuturor și dezinfectarea constantă a tuturor obiectelor cu care interacționăm ar trebui sa fie regulă. Suntem nevoiți să ne adaptăm unor noi reguli și să ne schimbăm obiceiurile și comportamentul în aproape toate aspectele vieții noastre.

Această nouă realitate are un impact considerabil asupra tuturor companiilor și instuțiilor publice care sunt preocupate să identifice soluțiile corecte de prevenire a răspândirii coronavirusului pentru sediile și spațiile lor.

Eutron oferă o gamă cuprinzătoare de soluții dedicate prevenției răspândirii COVID 19, împărțită pe 3 direcții: măsurare și verificare a temperaturii corporale, dezinfecție a spațiilor interioare, a obiectelor sau a hainelor și a accesoriilor și determinare a gradului de ocupare real-time a spațiilor pentru a asigura păstrarea distanțelor dintre persoane. 

 

Însă nevoile specifice diferă de la caz la caz, în funcție de tipicul fiecărei organizații în parte.

Măsurarea și Verificarea Temperaturii Corporale a Persoanelor

Suntem deja obișnuiți să ni se ia temperatura la intrarea în spațiile comerciale sau în instituțiile publice. Însă în funcție de situație, verificarea temperaturii poate fi făcută cu ajutorul a diferite echipamente: fixe sau mobile, care necesită sau nu elementul uman, cu recunoaștere facială, cu recunoaștere prezență mască, etc. Desigur că toate acest echipamente permit identificarea persoanelor care au temperatura peste un prag prestabilit, permițând astfel prevenția transmiterii Covid-19, în cazul persoanelor potențial infectate.

Pentru zonele cu fluxuri mari de persoane, Eutron recomandă folosirea sistemului Thermometricon care folosește senzori IR de precizie în 32 de puncte și care poate fi montat în lateralul căii de access în incintă (ușă) sau pe un suport tip poartă cu delimitarea traseului de acces. Astfel, nu este nevoie de folosirea unui angajat pentru a supraveghea sau a măsura temperatura manual.

Tot pentru fluxuri mari, puteți conta și pe sistemul video fix Hikvision format din senzori de temperatură și senzori video, black body și NVR, care afișează imaginile în timp real pe display, cu posibilitatea de face-recognition.

În gama echipamentelor fixe dedicate fluxurilor medii, Eutron oferă două soluții: AT310 și GQ-1081.

AT310 folosesește senzori infraroșu, permițând măsurarea și verificarea temperaturii în mai puțin de 1 secundă pentru o persoană, cu o acuratețe de ±0,3°C. Soluția poate fi conectată la un sistem de control acces deja existent sau la un sistem de supraveghere video, permițând atât înregistrarea temperaturii, precum și a persoanei verificate. De asemenea, poate fi conectat și la o poartă automată, iar dacă temperatura măsurată este în afara intervalului presetat nu va deschide poarta, nepermițând accesul persoanei în incintă

Pe lângă măsurarea temperaturii, sistemul GQ-1081 este echipat cu o cameră binoculară de clasă industrial, tehnologia de recunoaștere a feței live și un modul de imagistică termică în infraroșu pentru a sprijini identificarea feței, cât și prezența măștii. Acesta se poate interfata cu diferite periferice, cum ar fi cititoarele de cărți de identitate, cititoarele de amprente etc., care pot fi atasate sistemelor de control acces și sistemului de pontaj pentru a realiza un control sigur și eficient al accesului pentru personal/vizitatori, fiind ideal pentru clădirile de birouri, școli, hoteluri, muzee sau alte locuri publice.

În ceea ce privește dispozitivele mobile, Eutron oferă companiilor și instituțiilor publice două variante: Thermoscanner-ul, un instrument portbail de măsurare și verificare rapidă a temperaturii, practic și economic și dispozitivul K3 care folosește scanarea IR, poate fi folosit atât portabil, fiind dotat cu alimentare cu acumulatori cât și fixat pe perete sau în suport.

Ce măsuri pot lua companiile și instituțiile publice pentru a preveni răspândirea COVID19? - partea I