Comunicare

Slow Food Festival și Eutron prezintă beneficiile compostării pentru afacerile din industria cafelei

Conceptul festivalului Slow Coffee Festival a pornit de la ideea de a încetini ritmul activităților din viața de zi cu zi, fie că este vorba de afaceri sau de viață personală, și de a crea un spațiu prietenos pentru comunitatea antreprenorilor și iubitorilor de cafea de specialitate, în care aceștia să se conecteze, să își prezinte serviciile și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a industriei.

Anul acesta, între 31 mai și 2 iunie, festivalul a celebrat cea de-a 8 ediție, având Eutron din nou drept partner. 

Eutron la Ziua B2B în cadrul Slow Coffee Festival

Vineri, 31 mai, a fost ziua B2B, dedicată celor care doresc să-și extindă cunoștințele de afaceri. Pe parcursul zilei au fost abordate o varietate de subiecte relevante pentru industria cafelei, de la inovarea echipamentelor și importanța comunităților, la analiza de afaceri și construirea unui brand.

Unul din obiectivele zilei a fost aducerea în fața publicului țintă a unei serii de soluții de ultimă generație. O oportunitate perfectă pentru prezentarea soluțiilor de compostare distribuite de Eutron.

CEO-ul companiei, Dan Țone, a susținut o prezentare cu titlul “Din deșeuri în resurse: Compostarea” în care a explicat cum, folosind dispozitive de compostare, cafenelele pot procesa resturile de cafea și alimente într-o resursa valoroasa, cum este compostul.

În cursul după-amiezii, Dan Țone a fost și unul din speakerii panel-ului “​​Sustainability on the waste chain”, alături de reprezentanți ai altor companii inovatoare: BonApp, Guido, Grain Trip și Artisan. Participanții au asistat la o discuție despre necesitatea reducerii risipei alimentare și cele mai bune soluții pentru atingerea acestui obiectiv. 

Echipamente de compostare oferite de Eutron

Pentru cafenele (sau alte business-uri HORECA), procesarea resturilor alimentare și transformarea lor în compost nu este doar un proces igienic și de protejare a mediului înconjurător, ci un beneficiu major datorat atât reducerii de costuri aferente depozitării deșeurilor alimentare, cât și generării de produse secundare utile din simple deșeuri.

Procesul este simplu, eficient și economic cu dispozitive precum composterele Oklin GG. Gama include dispozitive cu capacități de procesare începând de la 5,5 kg pe zi (si pana la 1350 kg/zi).

Oklin’s GG-02 este o unitate de compostare electrică, ideală pentru generatorii de deșeuri la scară mică, cum ar fi case, cafenele, școli și birouri. GG-02 utilizează bacteriile Acidulo® pentru a composta deșeurile alimentare în 24 de ore, producând un compost bogat în nutrienți care poate fi utilizat în grădini.

Pentru acele afaceri care au nevoie sa proceseze cantități mai mari de deșeuri alimentare, Eutron oferă echipamentul de compostare Oklin GG-10S. Cu ajutorul bacteriilor Acidulo® descompune pana la 25 de kg de resturi alimentare în doar 24 de ore. Designul minimalist al echipamentului permite o operare facilă, iar dimensiunea sa compactă îl face ideal pentru spațiile reduse.

Vrei să aflii mai multe despre echipamentele de compostare Oklin și care din ele este cel mai potrivit pentru afacerea ta? Completează formularul de contact și te vom contacta în cel mai scurt timp. 

Slow Food Festival și Eutron prezintă beneficiile compostării pentru afacerile din industria cafelei