Întrebări&Răspunsuri despre composterul Oklin - partea II
Continuăm seria de întrebări și răspunsuri despre compostele GreenGood Oklin.
-
Cu ce diferă composterele Green Good de digestoarele de deșeuri alimentare?
(eg. Enviropure, ORCA, Power Knot, BioHitec)
Operațiune
Digestoarele de deșeuri alimentare necesită o conexiune la apă, deoarece utilizează apă pentru a digera deșeurile alimentare, și o conexiune la canalizare pentru efluent. Digestoarele utilizează volume mari de apă, între 400 și 800 de litri de apă. Cele mai multe nu pot face față contaminării din cauza sistemului de măcinare.
Rezultat
Produsul digestoarelor este apa gri, un efluent care conține adesea niveluri ridicate de uleiuri și grăsimi și, prin urmare, există o cerere biologică de oxigen. Efluentul este adesea evacuat în sistemele de canalizare pentru a fi prelucrat ulterior, deoarece nu poate fi reutilizat în horticultură fără a fi tratat și prelucrat ulterior.
-
Prin ce se deosebesc compostoarele Green Good de deshidratoarele de deșeuri alimentare?
(eg. Hungry Giant, BioGreen360, Somat Ecovim)
Operațiune
Deshidratoarele de deșeuri alimentare folosesc căldură ridicată (adesea 80C sau o temperatură chiar mai mare) pentru a elimina tot conținutul de apă din deșeurile alimentare. Adesea, aceste mașini nu pot face față niciunei contaminări.
Rezultat
Deșeurile alimentare uscate nu sunt compost sau un produs de compost, deoarece deshidratoarele de deșeuri alimentare nu utilizează un proces biologic pentru a descompune deșeurile alimentare într-o substanță stabilă. Dacă se umezesc din nou, deșeurile alimentare uscate pot reabsorbi apa, iar în acest moment vor avea caracteristici similare cu cele ale deșeurilor alimentare neprocesate, ceea ce înseamnă că pot atrage vectori și pot genera mirosuri.
-
Prin ce se deosebesc composterele Green Good de composterele de deșeuri alimentare?
(eg.Big Hanna Jora Canada, The Rocket, Vertal CityPod)
Operațiune
Composterele de deșeuri alimentare folosesc procesul natural de compostare pentru a transforma deșeurile alimentare în compost în 4-8 săptămâni. Sunt o alternativă pentru grămada de compost și sunt mai eficiente în menținerea temperaturii necesare pentru compostare (50C). Trebuie adăugată o sursă de carbon (de exemplu, așchii de lemn) pentru a facilita procesul de compostare. Composterele sunt capabile să facă față unui anumit nivel de contaminare.
Rezultat
La sfârșitul procesului de compostare de 4-8 săptămâni, se va obține un compost imatur. În unele composteere, va rezulta un compost matur (în care nivelul PH-ului este echilibrat).