Comunicare

Proiect extraordinar de sustenabilitate pentru USAMV București

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București caută mereu soluții pentru a proteja natura, a practica o agricultură sustenabilă si de a le transmite studenților săi ce înseamnă ,,O universitate pentru agricultură și viață”, motto-ul Universității, punând mereu accentul pe formarea unui stil de viață sănătos și sustenabil.

Dovadă că au reușit acest lucru este proiectul extraordinar realizat de Asociatia Studenților la Facultatea de Horticultură, cu sprijinul studenților Facultății de Biotehnologii, prin implementarea unei tehnologii care să reducă poluarea. Astfel, studenții au pornit acest proiect prin transformarea deșeurilor alimentare produse în campusul Universității în compost cu ajutorul composterelor Oklin de la Eutron.
 
Pe toată suprafața campusului, se găsesc afișe ”Hrănește natura. Alege să reciclezi responsabil” care promovează proiectul, dar au și rolul de a-i ajuta pe studenți să recicleze responsabili și să cultive acest spirit de comunitate activă.
Composterul ales de studenți este Oklin GG50s, o unitate de compostare electrică cu o capacitate de 25 kg de deșeuri pe zi, pe care le transformă în compost în maxim 24 de ore, prin intermediul unor bacterii Acidulo®. Prin compostare, volumul de resturi alimentare solide se reduce cu până la 90%.
 
USAMV București reușește să susțină proiectele studenților și să proteje natura folosind tehnologii de ultimă generație. Iar Eutron este mândru să fie un partener de încredere pentru mediul universitar.
 
Vezi video despre proiect AICI.
Proiect extraordinar de sustenabilitate pentru USAMV București