Iubitorii de cafea composteaza - Eutron a prezentat composterul GG02 la Slow Coffee Festival
Eutron a participat în perioada 11-12 septembrie la festivalul iubitorilor de cafea, Slow Coffee Festival care a avut loc la Galeria Senat, Combinatul Fondului Plastic în București.
Ce legătura are compostarea cu cafenelele?
Ediţia cu numărul 5 a evenimentului a reunit profesioniști din industria cafelei, reprezentanți ai prăjitoriilor artizanale din România și ai cafenelelor de specialitate din zonă, dar și vizitatori interesati să pornească un business în domeniul cafelei de specialitate.
Însă, pe lângă degustare, subiectul principal al festivalului și prezentarea soluțiilor și echipamentelor specifice, dedicate unei cafenele de specialitate, vizitatorii au putut descoperi și cum pot scăpa de deșeurile organice, printre care și zațul de cafea, în cel mai productiv mod posibil - prin transformarea deșeului alimentar în compost.
Composterul, o soluție eficientă, economică și sustenabilă
Composterul este un echipament care descompune resturile alimentare în maxim 24 de ore, transformându-le în compost. Are o capacitate de prelucrare de max. 4 kg în 24 de ore. Este ușor de folosit, nu are nevoie de consumabile, doar de o suprafață de 45 cm și o priză în apropiere. Ce poți introduce în composter? Resturi de fructe și legume, citrice, coji de banane, rămășițe de plante, pâine și alte alimente învechite, plante uscate și alte resturi alimentare.
Composterul este soluția ideală privind gestionarea deșeurilor alimentare pentru cafenele, restaurante, hoteluri, pensiuni și alte unități HoReCa.
Cum a fost la Slow Coffee Festival?
Ne-am bucurat să vedem extrem de mult interes pentru transformarea deșeurilor alimentare în compost atât în rândul vizitatorilor festivalului, cât și în rândul proprietarilor de cafenele prezenți la eveniment fie ca expozanți, fie ca vizitatori.
Compostarea este o soluție extraordinar de avantajoasă pentru toți jucătorii industriei HoReCa datorită multiplelor beneficii aduse de această tehnologie. Timpul scurt de transformare a deșeurilor alimentare în compost de maxim 24 de ore, reducerea masei procesate cu până la 90% sunt atu-urile composterelor Oklin. Astfel, deșeurile alimentare dispar, iar costurile de depozitare și colectare sunt zero. Poluarea datorată transferului la groapa de gunoi sau incinerare dispare și ea, rezultatul fiind fertilizatorul ecologic - COMPOSTUL.
Ne-a făcut mare plăcere să vedem că și persoanele fizice își doresc să aducă sustenabilitatea în casele lor și că acest subiect capătă din ce în ce mai multă importanță pentru români.