Comunicare

Dotarea bucătăriei unui restaurant: 7 investiții necesare

Probabil una dintre cele mai semnificative investiții pe care le faceți atunci când deschideți un restaurant este echiparea și pregătirea bucătăriei. În bucătărie se petrece întreaga acțiune care le permite consumatorilor să aleagă la ce restaurant să-și servească masa.

Bucătăria unui restaurant are nevoie de echipamente industriale de înaltă calitate care să reziste unui flux mare de clienți. Totodată, designul și compartimentarea unei bucătării comerciale trebuie realizate în mod adecvat pentru a permite preparatelor să fie transportate lin și eficient de la zona de pregătire până la linia de servire. Chiar și în cazul bucătăriilor de dimensiuni mici din restaurante, planurile de amenajare și echipamentele necesare pot fi adaptate optim pentru a răspunde cerințelor unui spațiu limitat.

Mai mult, echipamentele industriale pentru dotarea bucătăriei unui restaurant au, de asemenea, un impact asupra siguranței personalului restaurantului și a clienților și, pentru a îndeplini aceste standarde, echipamentele trebuie întreținute în mod regulat.

Dacă vă gândiți să deschideți un restaurant, va trebui să aveți un buget special pentru dotarea bucătăriei și achiziționarea următoarelor echipamente:

  1. Frigidere și congelatoare

Primul echipament de care veți avea nevoie pentru dotarea bucătăriei restaurantului dumneavoastră este o unitate de răcire care se împarte în frigidere și congelatoare. Alegerea echipamentului de refrigerare comercial potrivit este esențială pentru eficiența maximă a bucătăriei, atât din punct de vedere energetic, cât și pentru ușurința în prepararea alimentelor.

Frigiderele și congelatoarele variază ca dimensiune, caracteristici și funcționalități. Alegerea dimensiunii unității de refrigerare va depinde exclusiv de mărimea și natura restaurantului. Natura se referă la tipul de preparate pe care restaurantul le pune la dispoziția clienților. De exemplu, dacă doriți să deschideți un restaurant care utilizează cu preponderență produse alimentare care trebuie înghețate, atunci ați putea alege un congelator tip walk-in asemănător unei camere de depozitare. Cu acest tip de echipament de refrigerare veți câștiga mai mult spațiu atât pentru alimente, cât și din spațiul pentru bucătărie, și, mai mult, va promova ușurința operațiunilor de pregătire și livrare. Etichetarea produselor dintr-o cameră frigorifică va eficientiza și inventarul zilnic.

În schimb, dacă aveți un restaurant care se bazează mai mult pe alimente proaspete decât congelate, o unitate de refrigerare standard ar putea fi o opțiune potrivită.

  1. Echipamente de tăiat și feliat

După frigiderele și congelatoarele de bucătărie, un alt tip de echipament esențial pentru dotarea eficientă sunt instrumentele de tăiat și feliat. Activitatea principală a oricărui feliator este tăierea rapidă și eficientă a cărnii și a altor alimente care necesită această operație pentru a fi gătite. Un alt beneficiu al echipamentelor de tăiat și feliat este că produsele utilizate își vor menține consistența și uniformitatea pentru esteticul farfuriei. Grosimea perfectă a alimentelor feliate va dovedi clienților că bucătăria restaurantului dumneavoastră oferă preparate de calitate și, în plus, vă va ajuta să mențineți controlul gramajului porțiilor. Mai mult, vă va ajuta să administrați inventarul de marfă pentru a elimina riscul pierderilor și risipei alimentare.

Există mai multe tipuri de feliatoare, pe care le puteți alege funcție de specificul restaurantului - feliatoare alimentare, feliatoare de legume sau de carne - sau puteți achiziționa fiecare tip de feliator pentru eficiență maximă.

  1. Cuptoare

Deși fiecare restaurant are nevoi diferite, prezența unui cuptor în dotare este primordială pentru a satisface cerințele clienților și pentru a diversifica stilurile de preparare. Un cuptor comercial performant îndeplinește o gamă largă de funcționalități, începând de la reîncălzirea unei supe simple pentru servirea clienților și până la pregătirea diferitelor feluri de mâncare.

Dacă restaurantul pe care vreți să-l deschideți se va baza exclusiv pe produse de brutărie sau include preparate care necesită coacere, un cuptor care include setările principale ale unui cuptor cu convecție este esențial. Spre deosebire de cuptoarele obișnuite, cele cu convecție sunt prevăzute cu un ventilator și cu un sistem de evacuare care permite circularea uniformă a aerului cald printre alimente. Cuptoarele cu convecție sunt ideale dacă includeți în meniul restaurantului produse precum plăcinte, prăjituri, brioșe și chiar preparate deshidratate.

  1. Linia de gătit

Linia de gătit este un termen specializat care se referă la blatul din bucătărie și aragazul pentru preparare. Dar în cazul bucătăriilor comerciale, linia de gătit este responsabilă pentru îndeplinirea mai multor funcții necesare pentru optimizarea proceselor de gătire și servire. O linie de gătit comercială este un echipament complex care include zone de gătit separate pe bază de gaz, electricitate sau inducție. Astfel, personalul angajat din bucătărie va avea oportunitatea de a utiliza mai multe metode de gătit simultan într-un singur echipament de bucătărie.

Este indicat să achiziționați un astfel de echipament de la un furnizor specializat, deoarece echipamentele la mâna a doua, chiar dacă nu au urme de deteriorare exterioare, pot prezenta defecțiuni în funcționalitățile interioare.

  1. Mixere

Mixerele reprezintă un alt tip de echipament indispensabil pentru funcționarea optimă a unui restaurant, în special dacă acesta are în meniu produse care necesită coacere. Atunci când alegeți mixerele potrivite pentru restaurantul dumneavoastră, luați în considerare două aspecte importante: tipul de mixer și mărimea acestuia, dar și scopul pentru care urmează să fie utilizat.

  1. Chiuvete comerciale

Nici un tip de bucătărie nu poate exista fără prezența chiuvetelor deoarece acestea au ca scop principal furnizarea de apă curentă, dar și oferirea unui spațiu în care alimentele și vasele pot fi curățate. Chiuvetele comerciale sunt o parte esențială a bucătăriei unui restaurant și a îndeplinirii obiectivului de siguranță alimentară deoarece asigură menținerea igienei și curățeniei în restaurantul dumneavoastră.

  1. Ustensile de bucătărie pentru preparat

Din bucătăria unui restaurant nu pot lipsi ustensilele și instrumentele de gătit. Restaurantul dumneavoastră va trebui să fie dotat cu o gamă versatilă de ustensile care să îndeplinească diferite funcții în bucătărie, cum ar fi pregătirea, gătitul, coacerea, precum și pentru alte operațiuni. Ustensilele mai mari de bucătărie pot fi achiziționate cu ușurință și la mâna a doua direct de la furnizori în cazul în care, la deschiderea restaurantului, nu vă permiteți să investiți în echipamente noi. Mai mult, puteți găsi un furnizor care să permită achiziționarea în leasing a ustensilelor pentru o bucătărie comercială.


Sursele imaginilor: Shutterstock.com

Dotarea bucătăriei unui restaurant: 7 investiții necesare