Comunicare

5 lucruri de știut când vrei sa cumperi un COMPOSTER

Risipa de alimente este o problemă mondială care a căpătat o importanță din ce în ce mai mare pe agenda publică și politică din ultimii ani.

Potrivit studiilor Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite, anual, la nivel global, 1,3 miliarde de tone de mâncare sunt aruncate. România risipește anual 2,5 milioane de tone de alimente, cea ce înseamnă că fiecare român aruncă la gunoi, în medie, 70 de kilograme de mâncare în fiecare an, adica o treime din alimente ajunge la gunoi.

Soluția? Composterele GreenGood produse de Oklin.

Composterul GG este un echipament care descompune resturile alimentare în maxim 24 de ore, transformându-le în compost. Este ușor de folosit, nu are nevoie de consumabile, doar de o suprafață suficientă și o priză în apropiere.

De ce să compostăm?

Cel mai important lucru este sa reducem risipa de alimente, dar daca raman alimente care nu pot fi valorificate, acestea se pot transforma in compost. Compostul intoarce în sol nutrienți valoroși, care contribuie la îmbunătățirea fertilității acestuia, deci și la creșterea calității hranei obținute. Este un fertilizant organic obtinut din resturi alimentare, care altfel ar fi ajuns la groapa de gunoi.

Compostul este rezultatul unui proces de transformare a deșeurilor alimentare într-un compus stabil, salubru, ecologic, ce poate fi utilizat pentru fertilizarea și condiționarea solului în mod natural, nemaifiind necesară folosirea îngrășămintelor chimice dăunătoare.

Astfel compostarea este un proces care pe de o parte este sustenabil și reduce poluarea, iar pe de alta parte mentine sanatatea oamenilor si a planetei, reducând totodată costurile de procesare și stocare a deșeurilor.

Sol sănătos = Mâncare sănătoasă = Oameni sănătoși

Ce trebuie să știi înainte de achiziționarea unui composter?

Totuși, înainte de achiziționarea unui composter sunt anumite aspecte pe care trebuie să le cunoaștem. Iată cele mai importante dintre ele.

1. Alimentele care pot fi compostate/Selecția alimentelor care pot fi compostate.

Deșeurile alimentare care pot fi procesate de composterele GG-Oklin sunt pâinea, branzeturile, lactatele, produsele de patiserie, legumele și fructele, carnea. Peștele si fructele de mare, grâul și cerealele, lichide alimentare și / sau servețele de hârtie, mancarea gatita si in general orice provine dintr-o bucatarie sau un frigider.

În schimb, plasticul, alte materiale non-degradabile, bateriile utilizate, uleiurile, țigările, pungile de plastic, bețele de grătar, scobitorile, plicurile de ceai, cojile sau sâmburii alimentelor nu vor putea fi compostate. Pentru acestea, sunt recomandate alte metode de reciclare (pentru plastic, sticlă și hârtie).

2. Reducerea mirosurilor neplăcute.

Composterele GG – Oklin reduc degajarea de mirosuri datorită sistemului de Nano Deodorizare. De asemenea, aparatul nu poluează, nu generează zgomote și nu generează apă uzată - deși compostează și resturi alimentare lichide.

Procesarea resturilor alimentare și transformarea lor în compost nu este doar un proces igienic și de protejare a mediului înconjurător, ci și un beneficiu major datorat generării fertilizatorului organic - compost.

3. Asistență pentru compostat.

Din fericire, composterele GG-Oklin nu necesită personal specializat, putând fi operat de o singură persoană scolarizata initial (indiferent de model).

4. Cantitatea maximă de deșeuri alimentare care poate fi compostată

În funcție de modelul și mărimea composterelor, acestea pot procesa de la 4 kg (OKLIN GG-02) până la 1350 kg de deșeuri alimentare / zi (OKLIN GG-500S).

5. Instalarea unui composter

Dacă vorbim despre Oklin GG-02, un composter ideal pentru gospodărie, acesta are nevoie de o suprafață de 40x40 cm pentru instalare și de o gură de aerisire prin care să evacueze gazul format în procesul de fermentare și descompunere.

Colectarea selectivă și reciclarea au devenit din ce în ce mai necesare pentru protejarea naturii și a mediului înconjurător. Sănătatea noastră depinde de cât de multă grijă avem de planetă, astfel încât este esențial să găsim cât mai multe soluții pentru problemele ecologice cu care ne confruntăm.

 

5 lucruri de știut când vrei sa cumperi un COMPOSTER