Asset Management System

Protejarea și trasabilitatea obiectelor Dvs. de valoare

Obiectele pot fi clasificate în consumabile și utilizabile. Bunurile consumabile sunt bunuri care trebuie înlocuite în mod regulat, deoarece sunt consumate sau pentru că utilizarea lor s-a terminat. În schimb, bunurile utilizabile sunt concepute pentru a rezista o perioadă mai lungă de timp.

Separarea obiectelor

Pentru a separa mai ușor obiectele, aveți nevoie mai întâi de un concept și apoi de dulapuri. Dulapuri pentru lucruri mici și pentru lucruri mari, pentru piese ușoare sau pentru piese grele, obiectele care trebuie gestionate individual sau în vrac.

Obiectele dvs. de valoare trebuie să fie foarte bine securizate, moment in care intervin sistemele inteligente de dulapuri ECOS. Desigur, o soluție uniformă pentru varietatea de obiecte și de utilizări nu este posibilă. Cu toate acestea, organizația dvs. are de câștigat dacă își gestionează toate obiectele în același mod. Costurile administrative se reduc pentru fiecare obiect suplimentar gestionat de un sistem de dulapuri, datorită procedurilor standardizate de predare/primire a obiectelor.

Stocarea obiectelor

Sistemele ECOS sunt special concepute pentru a putea depozita o mare varietate de bunuri în cel mai eficient mod posibil, economisind spațiului. Designul modular cu 40 de dimensiuni diferite de dulapuri cu o capacitate de la 0,5 pana la 500 de litri oferă un loc potrivit pentru orice obiect.

Obiectele de utilizare frecventa, cum ar fi sculele de lucru, sunt adesea folosite de persoane diferite în fiecare zi, timp de mai mulți ani. Pentru a putea recunoaște aceste obiecte, care adesea au valorei mari, ele trebuie să fie marcate/etichetate. Acest lucru este deosebit de important în cazul obiectelor similare, cum ar fi armele, laptopurile, telegoanele, etc. În unele cazuri de reglementare, trebuie, de asemenea, să fie posibilă identificarea obiectului fără niciun dubiu. Soluția tehnologică aleasă este marcarea acestor obiecte cu etichete RFID.

Funcția de încărcare a bateriei, integrate în dulapuri, permit încărcarea uneltelor de lucru în timp ce acestea sunt depozitate, făcându-le astfel complet operaționale pentru următorul utilizator.

Pe de altă parte, bunurile de consum și articolele de unică folosință sunt folosite doar de câteva ori, adesea chiar o singură dată, iar apoi sunt de neutilizat. Prin urmare, sunt necesare metode de detectare mai eficiente din punct de vedere al costurilor pentru obiecte precum burghie, medicamente, muniție, etc..

Pentru a evita costurile suplimentare sau munca suplimentară, cel mai bun mod de a marca aceste consumabile este de a utiliza cea mai simplă caracteristică unică a unui obiect, greutatea sa.

Sistemele ECOS pot identifica obiecte cu greutăți cuprinse între 5 grame și 500 de kilograme, cu o precizie de microni. Astfel este posibilă identificarea unui singur obiect dintr-un număr de până la o mie de alte obiecte similare.

Identificarea obiectelor

Tehnologia RFID este cea mai eficientă metodă de identificare clară a aproape oricărui obiect. Prin atașarea unor etichete fixe sau autoadezive RFID unice pe obiectele de valoare, dulapurile inteligente detectează în orice moment dacă obiectul  se află în dulapul care i-a fost atribuit sau dacă acesta este gol.

Accesul la bunurile Dvs.

ComunicareaWi-Fi în timp real, poate prelua si transmite în orice moment date actuale despre obiectele dvs., pe smartphone, laptop sau tabletă. În afară de software-ul ECOS Webman, aplicația ECOS a fost dezvoltată special în acest scop. Puteți vizualiza in orice moment gradul de ocupare a dulapurilor si puteti primi notificări prin alerte.

Aplicația oferă mai mult decât simpla vizualizare a datelor. Puteți, de asemenea, să interacționați cu sistemul dvs. de dulapuri, de oriunde, realizand:

  •  comanda distanță vă permite să deschideți automat orice compartiment al unui dulap,
  •  dacă ați scos deja un obiect, puteți pur și simplu să îl predați unui coleg, complet documentat, folosind funcția de predare din aplicație.
  •  rezervarea obiectelor sau integrarea în calendarul Outlook

Autentificare

Metodele de autentificare de ultimă generație vă protejează sistemele ECOS și identifică accesul la obiectele dumneavoastră. Pe lângă coduri PIN și carduri, este disponibilă identificarea prin amprenta biometrică, precum și prin coduri QR.

Funcția de autentificare multifactorială activează necesitatea de a combina mai multe metode de autentificare. Accesul la un dulap este acordat numai după ce se combină cu succes, de exemplu, un card RFID și un cod PIN.

Pentru a afla mai multe despre această soluție, vă rugăm să ne contactați!

AI NEVOIE DE O SOLUTIE INTEGRATA SPECIFICA INDUSTRIEI TALE?